У Рівному на Водохреще третій рік поспіль влаштовують купання зі спільною молитвою за мир в Україні. Аби зануритися в ополонку, або набрати освяченої води, прийшли сотні рівнян. Освячував воду архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон.

Але деякі сміливці почали пірнати ще з сьомої ранку. Вранці після літургії від Басівкутської церкви священики разом з вірянами пішли хресною ходою до ополонки.

Окрім досвідчених моржів, можна було бачити чимало тих, хто вирішив пірнути в ополонку вперше. Зізнаються, що це зовсім не страшно. Інші ж споглядали за тими, хто ввійшов у воду.

– Сьогодні дійсно освячується вся природа води. Вода має великі цілющі властивості. Але дуже важливо ще мати у серці велику віру та любов. Якщо цього немає, то споживання води перетворюється на просте пиття. Я глибоко переконаний, що в наших серцях є велика віра та любов. Сьогодні ми згуртовані та об’єднані, як ніколи різними обставинами – і війною на сході, і різними перешкодами. Але ми великий та сильний народ. Ми всі разом робимо одну справу. Ми стримали агресора. Ми вже перемогли. Вже ніколи наш народ не буде скорений. Вперше в історії ми зупинили війну на її початку. Вона ще не закінчилася, але перемога є в нашому розумі та серці. Тому я щиро бажаю, щоб ми ніколи не втрачали цю віру. Бо тільки так ми досягнемо того, про що молимося – і велику сильну процвітаючу державу, і велику об’єднану церкву. Щиро дякую тим, хто долучився до цього дійства – і духовенству, і мирянам, дякую нашому губернатору, міському голові, дякую активістам, дякую депутатам, зокрема Олександру Курсику і дякую всім благодійникам, – виголосив Іларіон.

Джерело: ЧаРівне