Рівненську ЗОШ №5 назвуть на честь загиблого в АТО Олександра Борисенка. Відповідне рішення прийняли під час засідання сесії депутати міськради.

Олександр Борисенко закінчив рівненську ЗОШ №5. У 2008-2011 рр. навчався у технічному коледжі при Національному університеті водного господарства та природокористування в групі №14 за професією «Електромеханік торговельного і холодильного устаткування».

Після його закінчення був призваний до лав Збройних сил України, де й залишився служити за контрактом.Військовий 81-ї аеромобільної бригади, 21-річний снайпер, служив за контрактом у 30-й механізованій бригаді Новоград-Волинського 8 армійського корпусу Сухопутних військ України, яка брала участь у боях під Ілловаськом. Він одним з перших перебував у Криму під час його анексії ще в березні місяці.

Під час мінометного обстрілу в м. Лутугіне, Луганської області отримав тяжкі поранення. Сашка доставили у військовий госпіталь, однак медики не змогли врятувати бійця. Загинув 1 вересня 2014 р. Героя поховали на Алеї Героїв Небесної сотні кладовища «Нове».

Також за особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджено Орденом Богдана Хмельницького IIІ ступеня (посмертно)