Кримінальне провадження за фактом одержання хабара в особливо великих розмірах із обвинувальним актом слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області скерували до суду. 57-річному чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

У ході досудового розслідування кримінального провадження слідчим управлінням ГУНП спільно з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області встановлено, що начальник одного із державних територіальних органів, посада якого відноситься до категорії службових осіб, що займають відповідальне становище, діючи неодноразово з корисливих мотивів, за попередньою змовою з підлеглою — головним спеціалістом відділу установи, використовуючи своє службове становище, давав вказівки щодо сум та умов одержання неправомірної вигоди. Протягом 2013 року посадовець вимагав та одержував особисто та через свою підлеглу неправомірну вигоду (загалом близько 24 тисяч гривень) від суб’єктів господарювання за вчинення або невчинення в їх інтересах певних дій з використанням свого службового становища.

Посадовцю за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, відомості за якими були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань у травні 2014 року. Підозрюваному було обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Цього тижня кримінальне провадження з обвинувальним актом скеровано до Рівненського міського суду. Відповідно до санкції статті хабарнику загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.