800 доларів США неправомірної вигоди вимагав керівник відділу Луцького прикордонного загону. Затримали його під час одержання хабара співробітники Управління захисту економіки в Рівненській області Нацполіції, військової прокуратури Рівненського гарнізону Західного регіону спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД.

Начальник одного з відділів Луцького прикордонного загону за певну «винагороду» дозволяв громадянам перетинати кордон за спрощеною процедурою.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження оперативники УЗЕ в Рівненській області та слідчі військової прокуратури Рівненського гарнізону встановили, що прикордонник вимагав 800 доларів США неправомірної вигоди за ввезення на митну територію України нерозмитненого вантажу.

Гроші посадовець одержував двома частинами.

Під час одержання другої частини хабара начальника одного з відділів Луцького прикордонного загону затримали співробітники Управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Нацполіції, військової прокуратури Рівненського гарнізону Західного регіону спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД. У зловмисника правоохоронці вилучили 600 американських доларів.

На даний час встановлюється причетність інших працівників прикордонного загону до фактів корупційної діяльності, повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.