Одинадцять мільйонів шістсот тисяч гривень витратять у Рівному на збирання і захоронення міського сміття, бруду та снігу.

Передбачається, що за ці кошти мають прибрати і захоронити 37000 м.куб. “бруду”. Відповідний тендер проводився через систему публічних закупівель “Прозорро”. Замовник — управління ЖКГ.

Участь у тендері взяло два підприємства — рівненське “КАТП-1728” та здолбунівське ТзОВ Комунальних підприємств.

До речі, в обласному центрі діє дві компанії, які надають послуги з вивезення відходів — комунальне автотранспортне підприємство-1728 та приватне “Санком-Рівне”. Та чомусь, останнє в тендерну боротьбу не вступає. У той час, як два учасники — це потрібний мінімум, щоб тендер відбувся.

Так, згідно з тендерними пропозиціями, “КАТП-1728” запропонувало надавати ці послуги за 11 519 618.22 гривень, у той час, як здолбунівське підприємство поставило ціну в 11 595 733.69 гривень.

6 лютого відбувся аукціон, на якому здолбунівське “ТзОВ Комунальних Підприємств” виявилося задорогим для бюджету Рівного та вибуло з тендерної боротьби.

До слова, вже не перший рік у Рівному послуги збирання і захоронення міського сміття, бруду та снігу надає “КАТП-1728”. За дивним збігом обставин, зазвичай участь у тендері беруть лише два учасники.