У домашнього кабана, якого господарі виявили хворим 6 лютого в селі Поліське Березнівського, експертиза встановила африканську чуму свиней.

З метою координації дій сьогодні проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Березнівській РДА, рішенням якої затверджено план заходів, визначено межі епізоотичних осередків, зони захисту та нагляду.

Наразі в селі Поліське триває робота щодо локалізації і ліквідації захворювання АЧС. На місці працюють відповідні служби.

На село Поліське накладено карантин. При виїзді до села встановлені три ветеринарно-поліцейські пости. Облаштовуються дизбар’єри. Спеціалісти обстежують приватні домогосподарства. З метою локалізації інфекції, у селян вилучатимуть свиней.

Також у районі заборонено продаж м’яса свинини.Якщо ж нових випадків захворювання не зафіксують, карантин може бути знятий через 40 днів.

Ветеринари закликають людей бути обачливими. Хоч вірус і є безпечним для людини, проте захворювання здатне швидко розповсюджуватися. Хвороба легко переноситься. При випадках мертвих і хворих свиней відразу необхідно повідомити фахівців ветеринарної служби, повідомляють у Рівненській ОДА.