Процес створення ОСББ триває у Рівному. Втім близько 700 багатоповерхівок і досі не визначилися із подальшою формою управління своїми будинками. На це в них залишилося ще менше місяця.

Адже минулоріч вступив у дію Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Ним передбачається, що всі власники квартир і нежитлових приміщень у багатоповерхівках мають визначити подальшу форму управління своїм будинком. На вибір – створити ОСББ і здійснювати управління самостійно чи замовляти послуги в будь-якої компанії, або ж обрати управителя.

Якщо ж цього не зроблено, то долю таких будинків визначать на відповідному конкурсі, який проведе УЖКГ. Їх виставлять у якості лотів на торги компаніям-управителям. Подейкують, міський голова, чиновники, депутати пролобіювали в склад конкурсної комісії своїх людей, які можуть підтримати «потрібних управителів».

А поборотися є за що. Адже щороку рівняни сплачують комунальним компаніям, нині ЖКП, майже 50 мільйонів гривень за комунальні послуги.

Нині ж карта створених ОСББ у Рівному виглядає таким чином. А багатоповерхівки, які ще визначаються можуть поповнити список ОСББ.

;

А нині процес списання будинків із балансу ЖКП та створення ОСББ у Рівному триває.