В одній із секцій Берлінського міжнародного кінофестивалю Гран-прі отримав україно-німецький фільм «Школа №3».

У секції «Generation 14plus» представлені фільми для молодої аудиторії. Україно-німецька картина режисерів Георга Жено та Єлизавети Сміт розповідає про школу на Донбасі, яка опинилась в епіцентрі бойвих дій.

“Фільм “Школа №3” отримав гран-прі у номінації “Повний метр” конкурсної програми “Generation 14plus”. До речі, найближчим часом плануємо підписати контракт з Tabor Production про створення за державної підтримки наступного фільму Єлізавети Сміт “Цимбаліст Петро», – написав на сторінці у Facebook голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Стрічка розповідає історію дітей, що навчаються в одній школі невеликого міста Миколаївка, на Донбасі. Влітку 2014-го це місто постраждало від потужних військових дій під час боїв за визволення Слов’янська. У фільмі звучать монологи 13-ох учнів 8-10 класів миколаївської школи. Кожна історія пов’язана з якимось предметом, що має надважливе значення для кожного з героїв.

Berlinale – Berlin International Film Festival – це міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших та найбільш відвідуваних кінофестивалів світу, і щорічно проходить у Берліні (Німеччина).

Цьогоріч фестиваль триватиме з 9-го по 19-те лютого 2017-го року. У рамках «Берлінале» щорічно проводиться Європейський кіноринок, який є одним із найважливіших місць зустрічі професіоналів у сфері кіноіндустрії: виробників, дистрибуторів, покупців, сейлз-агентів, організаторів фестивалів та кіноринків.

Джерело: Zaxid.net