135 млн.грн на модернізацію власної інфраструктури в рамках реалізації держпрограми Кабінет міністрів України, міжнародний аеропорт “Рівне” не отримає. У цьому переконує аступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Він назвав такі повідомлення «фейковими» та зазначив, що державна програма, про яку повідомлялося, справді існує, однак на її реалізацію для Рівненщини на 2017 рік в держбюджеті не закладено жодної гривні.

Також чиновник зауважив, що сумнівається, чи будуть виділятися гроші на реалізацію цієї програми й у наступних роках. Адже вона передбачає співфінансування, а тому Міністерство інфраструктури мало б звернутися до області з пропозиціями передбачити кошти для цього в обласному бюджеті.

-В цілому прописано, що реалізація цієї програми передбачає співфінансування. Тобто 5 мільярдів гривень пропонується виділити з державного бюджету, півмільярда з місцевих бюджетів, а решта 2 мільярди – це кошти самих аеропортів та інвесторів. Тож логічно, якби планували виділити кошти на реалізацію цієї програми, то ми б отримали хоча б якийсь лист-звернення з пропозиціями передбачити в обласному бюджеті кошти для співфінансування. Однак жодних листів ми з Міністерства інфраструктури не отримували. А це свідчить лише про відсутність планів фінансування цієї програми, – пояснив Тимошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що аеропорт “Рівне” отримає до 2023 року 135 млн.грн на модернізацію власної інфраструктури в рамках реалізації держпрограми Кабінет міністрів України. Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року, до якої увійшли 17 аеропортів України загалом профінансують в розмірі 8,7 млрд гривень.

Згодом в аеропорту почалися перепитії навколо посади директора. Працівники ж виступили на захист керівника Ігоря Несенюка. Чи очолюватиме він і надалі аеропорт – вирішать під час сесії облради.