Як повідомлв раніше портал “КРАПКА“, у кімнаті гуртожитку, що на вулиці Студентській, 14 в Рівному виникла пожежа.

Прибувши на місце виклику рятувальники встановили, що осередок пожежі знаходиться в одній із осель на другому поверсі. Через сильне задимлення вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Щоб потрапити в помешкання, де вирувала пожежа, співробітники ДСНС за допомогою спецобладнання вибили вхідні двері.

На щастя людей в середині не було. На приборкання вогню рятувальники подали водяний ствол. Значно ускладнювало роботу пожежно-рятувальних відділень практично нульова видимість від сильного задимлення, токсичність газів, що виділялися від продуктів горіння, а також складне планування коридорів та сходових маршів гуртожитку.

Через пожежу в димовій «пастці» опинилися десятки мешканців верхніх поверхів гуртожитку. Завдяки оперативним та професійним діям співробітників ДСНС з палаючої багатоповерхівки було врятовано 18 людей, ще 49 мешканців були евакуйовані. Жертв та постраждалих на пожежі немає. Вогнеборці не допустили поширення вогню за межі однієї кімнати. О 09:35 пожежа було локалізована, а о 10:00 повністю ліквідована.

До ліквідації пожежі було залучено 5 одиниць техніки ДСНС та 21 рятувальник. В кімнаті розміром 3х4 м вогнем знищено 2 ліжка, 2 тумби, шафа та холодильник, закопчено стіни.

Причина пожежі встановлюється, повідомляють у ГУ ДСНС України в Рівненській.