В Україні є що побачити та що показати. Можливо, про деякі із цих місць, ви не чули. Але ви просто повинні їх відвідати.

Базальтові стовпи

Кожному з нас колись хотілося потрапити у казковий світ, і це можливо зробити в цьому житті і в цій країні. Адже саме тут, здається, створювались казки.

Базальтові стовпи – це геологічна пам’ятка природи в Костопільському районі Рівненської області. Для туристів місцевість майже не облаштована, але якщо ви їдете не за комфортом, а за враженнями, то там на вас чекатимуть прекрасні щільні ряди колон-багатогранників, які вражають своєю монументальністю і геометричною досконалістю.

Лемурійське озеро

Як кажуть місцеві жителі – солоніше від мертвого моря!

Українське мертве море розташоване на північному березі Сиваша неподалік від Григорівки Херсонської області. Вода в озері рожевого кольору і в дійсності є насиченим соляним розчином. Тож, крім естетичного задоволення, тут ви ще й оздоровитеся.

Місце користується популярністю, і ваш відпочинок тут може бути цілком комфортним.

Місто-привид Орбіта

Подивитися на спустошене місто є багато охочих, але для цього не обов’язково їхати у Прип’ять. Адже в Україні є більш безпечне, дешевше і таке ж безлюдне місто.

Орбіта – населений пункт у Чигиринському районі Черкаської області без офіційного статусу. У 1970 році там почалось будівництво Чигиринської АЕС, і, звісно ж, будівництво містечка для працівників і їхніх родин. Але після Чорнобильської трагедії будівництво скасували, а без робочих місць місто Орбіта швидко спорожніло. Сьогодні в місці, де мало жити 20 тисяч осіб, проживає всього 120 людей.

Орбіти немає на картах і в путівниках, це місто офіційно не існує. Координати: 49°05′16″ пн. ш.32°45′55″ сх. д.

Олешківські піски

Мало хто знає, що в Україні є одна з найбільших пустель в Європі. За 30 км на схід від Херсона в Олешківському районі майже на 200 тисяч гектарів простягається піщане диво під назвою Олешківські Піски. Це такий собі пісочний рай.

Олешківські піски – це місце в якому повинен побувати кожен українець. Соромно побувати в Аравійській пустелі і жодного разу не побачити рідну українську.

Бакота

Це шанс поринути не лише в прекрасні краєвиди Поділля, а і в його історію. Адже Бакота – це затоплене село Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. У княжі часи воно було столицею Пониззя. Окрім широко розкинутого і прекрасного Дністровського водосховища, тут можна відвідати найстаріший печерний монастир Поділля.

Бірючий острів

Прекрасне маловідоме місце у північно-західній частині Азовського моря. В цьому місці природа показує себе у всій своїй красі – безмежне море, пляж і багато оленів – на острові у природних умовах їх живе близько тисячі. Нам пощастило, що таке місце є в Україні.

Джерело: Радіо 24