Електронний реєстр пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями для медзакладів Рівненської області розроблятиме львівська компанія, що входить в десятку найбільших ІТ-компаній України, – «ЕЛЕКС». Саме вона виграла тендер.

Нагадаємо, що Рівненщина стала однією з восьми областей України, де реалізується проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». В рамках цього проекту заплановано, окрім всього іншого, й розробку та впровадження електронного реєстру пацієнтів, котрі хворіють на серцево-судинні захворювання.

Свої пропозиції на розробку такого програмного забезпечення надіслали 3 компанії.

Переможцем визнали львівську компанію «ЕЛЕКС», яка запропонувала розробити програмне забезпечення за 2 434 952,50 грн. Ця ціна виявилася найнижчою, адже решта, дві компанії, запропонували вищі ціни. Зокрема, ТОВ «АЛТ Україна ЛТД» запропонувала ціну 2 580 250,60 грн., а Консорціум ТзОВ «Ілайф» та ТзОВ «Телесенс ІТ» запропонував вартість понад 3 мільйони гривень (3 214 250,00 грн.).

 

Також про користь від впровадження електронного реєстру говорить начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук.

За його словами, така система дозволить лікарям більш точно встановлювати діагноз кардіохворим та оперативніше надавати першу медичну допомогу. Адже усі дані про серцеві захворювання пацієнта будуть доступними лікарю не залежно від того, де проживає пацієнт.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.