Директори лісгоспів на Рівненщині збирали хабарі для свого керівництва.

5 березня співробітники Управління захисту економіки Нацполіції спільно з Військовою прокуратурою та прокуратурою Рівненської області провели спецоперацію по викоріненню корупційної складової в лісгоспах від нижчої ланки до верхівки.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, щоб спокійно працювати “по закону”, директори лісгоспів заносили керівництву десятки тисяч євро. А ті, в свою чергу, домовлялися з контролюючими службами про позитивний результат їх перевірок.

– 5 березня, затримали в.о. начальника і екс-керівника Управління лісового та мисливського господарства Рівненської області та 8 директорів лісгоспів, які “сумлінно” працювали навіть у вихідні дні, – зазначив очільник МВС.

А також додав, що колишній керівник залишив свою посаду близько місяця назад, проте новопризначений директор “продовжив” справу попередника.

Окрім того, Арсен Аваков повідомив, що 15 тисяч євро і 5 тисяч доларів привезли директори лісгоспів керівництву управління. Вказану суму повинні були передати перевіряючим з Держлісагентства за приховування виявлених порушень.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.