Визнати вуличних котів частиною екосистеми Рівного, дозволити їм вільно жити в підвалах, на горищах, в інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів просять в обласному центрі.

Петицію щодо цього опублікувала на сайті місьради 5 березня рівнянка Наталія Ющук.

У ній зазначається наступне:

“У нашому місті непоодинокими є  випадки замуровування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель, що призводить до їх мученицької смерті. З метою
заборони вчинення таких дій, що суперечать Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»  просимо визнати
вуличних котів частиною екосистеми міста Рівного та заборонити їх вбивства.

Наслідуючи гуманну практику м. Варшави та інших польських міст, м. Львова, а тепер вже і м. Києва, необхідно дати можливість котам вільно жити та пересуватися в підвалах, на горищах та в інших місцях їх постійного перебування, оскільки, по-перше, через відсутність притулків, це є їх єдина домівка, і, по-друге, вони виконують важливу функцію – знищують гризунів, які є розповсюджувачами багатьох інфекцій.

Водночас, слід приділити особливу увагу питанню контролю за розмноженням  вуличних котів, а саме розробити заходи з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування для них домівок.

Просимо відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями міста Рівного – повноправними вільними жителями. Також внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкових територій, зробити необхідні доповнення до повноважень.

Місто Рівне повинне бути гуманним у ставленні до тварин!”

Наразі таку петицію підтримали 136 рівнян. Триватиме збір підписів до 22 квітня.

Нагадаємо, для того, щоб звернення розглянули потрібно не менше 300 підписів.