Впродовж доби 12 березня сили АТО відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності ворога. За добу поранено 5 українських захисників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

“Ти був одним з найкращих бійців”: у зоні АТО загинув військовий із Рівненщини

Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напружено. За минулу добу зафіксовано 82 обстріли позицій Збройних Сил України.

Порушуючи існуючі домовленості російські терористичні війська обстрілюють укріплення українських захисників зі зброї калібром більше 100 мм.

Так на Маріупольському напрямку з мінометів калібру 120 мм окупанти вели вогонь по позиціях неподалік Широкіного, Новотроїцького, Красногорівки та Мар’їнки, окрім того по Красногорівці та Марїнці бив танк. З 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів російські найманці обстрілювали Гнутове, з БМП, СПГ – Водяне, а по Павлополю та Чермалику вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

На Донецькому напрямку не спокійно було в Авдіївці, де ворог використовував окрім стрілецького озброєння, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем ще й міномети та танки. А близько 19.00 до обстрілів долучили ще і РСЗВ БМ – 21 “Град”.

Опорні пунктах сил АТО поруч Невельського, Верхньоторецького, Зайцевого, Опитного та Камянки окупанти обстріляли з мінометів калібру 82 мм. А по захисниках шахти Бутівка – з БМП та СПГ. 120 мм міномети били по Луганському.

На Луганському напрямку російські окупанти з великокаліберних кулеметів та гранатометів обстріляли позиції поруч Валуйського, Новоолекандрівки та Новозванівки, а зі 120 мм мінометів укріплення в районі Кримського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У зоні АТО введені посилені заходи безпеки