Підзаробити на штрафмайданчику, що знаходиться на території Варашського відділу поліції, вирішив 45-річний місцевий житель. Однак його злочинні наміри викрили, щойно він переліз паркан.

Близько опівночі 12 березня працівники чергової частини Варашського відділення поліції під час моніторингу камер відеоспостереження виявили чоловіка, який переліз паркан та проник на штрафмайданчик, де зберігаються вилучені транспортні засоби та техніка.

Зловмисником виявився 45-річний безробітний житель Вараша, який при собі мав рюкзак, наповнений різноманітними інструментами.

У відділі поліції чоловік пояснив, що тієї ночі задумав вчинити крадіжку запчастин, аби заробити якусь копійку. До цього заздалегідь підготувався: прихопив із собою інструменти та, дочекавшись темноти, приступив до діла. Однак реалізувати заплановане не вдалося, бо потрапив у камери відеоспостереження, а відтак був викритий працівниками поліції.

За фактом замаху на крадіжку, поєднану із проникненням, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 15 та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Горе-злодію тепер загрожує позбавлення волі на строк до шести років, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.