Нічні перемовини активістів і керівництва Рівненської ОДА та облради завершилися певним компромісом. Так, 14 березня планують провести позачергову сесію облради, на якій приймуть звернення до ВРУ, Кабінету Міністрів України та правоохоронних органів. Серед вимог попередньо озвучено припинити торгівлю з бойовиками та звільнити затриманих активістів. Поки що вирішують і питання щодо скликання позачергової сесії міськради. Чи виконають вимоги активістів і що чекати далі – читайте у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Вимоги “блокади” від Рівненщини: звільнити Авакова та не торгувати з РФ

“Люди прийшли з бажанням зрозуміти, що відбувається”

До слова, як розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, ще вночі 14 березня наприкінці зустрічі з активістами голова національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що хлопців вже звільнили.

– Вночі до будівлі облдержадміністрації прийшли активісти, які виступають проти торгівлі полоненими з бойовиками. Люди прийшли з бажанням зрозуміти, що відбувається. Напевне, трохи змерзли та спалили одну шину. Під час розмови ми дійшли до порозуміння. На зустрічі, що відбулася вночі, було присутнє керівництво облради, депутати, начальник СБУ в Рівненській області та в.о. начальника ГУ НП в Рівненській області. Так, сформували список вимог і сьогодні очікуємо сесії облради, де мають прийняти відповідне звернення до керівництва країни, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівняни в соцмережерах про нічну “блокаду облдержадміністрації” [ФОТО, ВІДЕО]

Сесію облради планують на сьогодні, 14 березня

Як повідомив перший заступник голови Рівненської облради Олександр Корнійчук, сьогодні з 6 години ранку почали телефонувати депутатам.

– Наразі цей процес триває. Ми хочемо зібрати потрібну кількість депутатів і прийняти звернення із озвученням вимог активістів. Попередньо хочемо провести зустріч голів фракцій, щоб узгодити всі моменти. Поки що сесію плануємо на 14 годину, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Через пікет Блокади Донбасу – Рівненська облрада скликає позачергову сесію

Міські депутати теж підтримають “блокаду”?

Не відстають від обласних і міські обранці. Як стало відомо з власних джерел, наразі вирішується питання щодо скликання позачергової сесії Рівненської міськради. На ній депутати пропонують прийняти таке ж звернення до керівництва країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Біля Рівненської ОДА палили шину

Хомко проти?

До слова, під час засідання сесії 23 лютого депутати Рівненської міськради вже приймали  звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо ситуації блокування тимчасово окупованої території.

Тоді його підтримали 27 міських обранців. Не голосували за рішення міський голова Рівного Володимир Хомко, депутати Богдан Гапяк, Роман Стасюк, Андрій Кузьмич, Анатолій Лащук.

Що вимагає “блокада”?

Тим часом активісти “Блокади Донбасу” вимагають від представників влади прийняти звернення до керівництва країни, щоб вплинути на ситуацію, що склалася. Наразі серед вимог, які ще не виконали – припинити торгівлю з бойовиками полоненими.

А також, як написав заступник голови Рівненської облради Олексій Бучинський у своєму “Фейсбук”, наступні:

  • Перш за все – звільнення блокадників, яких сьогодні жорстоко побили і затримали правоохоронці!
  • Звільнити з посади заступника голови Нацполіції українофоба В’ячеслава Амброськіна, всі ж керівники силових відомств повинні негайно та публічно прозвітувати про свої накази, а Верховна рада має дати їм відповідну оцінку. Хай вся Україна побачить, хто має більшість у Раді: народ чи олігархи.
  • Від депутатів Парламенту – негайно ухвалити закон про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України та країною-агресором. Якщо за три роки вам, маючи на початках конституційну більшість, забракло часу, волі чи бажання напрацювати свій свободівський законопроект — підтримайте свободівський законопроект «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України» №2066а, який ховаєте під сукном ще з 2015 року!
  • Зупиніть будь-яку торгівлю з т. зв. «Д-ЛНР» та Росій ською Федерацією – торгівлю на крові! Жодних капітулянтських змін до Конституції щодо надання т. зв. «особливого статусу Донбасу»!
  • Від представників місцевої влади – негайно висловити свою офіційну позицію стосовно блокади торгівельних відносин із окупованими територіями!

Сьогодні під час нічної акції протесту, у стінах Рівненської ОДА озвучив представникам влади резолюцію на підтримку затр…

Опубліковано Олексієм Бучинським 13 березень 2017 р.

Чим завершиться історія із “Блокадою Дондасу” на рівненській політичній арені та чи приймуть звернення депутати – читайте згодом на “КРАПКА“.