Шість нових дуобусів та стільки ж тролейбусів, які були в користуванні, планують вже цьогоріч придбати у Рівному.

На це з бюджету міста виділять 60 мільйонів гривень, з них 42 — на купівлю дуобусів, які можуть їздити як на контактній мережі, так і без неї. Відповідні зміни депутати міськради внесли до програми розвитку міського електротранспорту під час засідання сесії 16 березня.

Як повідомив начальник міського управління транспорту Віталій Миронюк, вартість одного дуобуса в межах 7 — 7,5 мільйонів гривень.

– Купувати їх будемо під час тендеру, хто запропонує кращу ціну, в того й замовимо. Обійдуться дуобуси в межах 42 мільйонів гривень. Тролейбуси, які були в користуванні коштують у межах одного мільйона гривень. Таких плануємо придбати шість. Адже нові “рогаті” дорожчі — приблизно до 6 мільйонів гривень за одиницю, – каже Віталій Миронюк.

Також за його словами, наразі в Рівному є 89 тролейбусів, з яких 5 – мають списати, бо їм більше 30 років. Середній вік рівненських тролейбусів — 27 років.

Окрім того, у Рівному розглядатимуть можливість будівництва нових тролейбусних ліній. Щоправда, це потребує чималих коштів. Так, до прикладу, будівництво 10 кілометрів контактних ліній обійдеться приблизно у 70 мільйони гривень. Коли розпочнеться їх облаштування – наразі невідомо, можливо, перші кроки щодо цього зроблять вже цьогоріч.

Вікторія РИЧКО