Заступника начальника підрозділу районного відділення поліції, який одержав хабар – 300 доларів США, відсторонили від посади, а також обрали запобіжний захід.

Прокуратурою Рівненської області здійснюється досудове розслідування та процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно заступника начальника підрозділу одного із районних відділень поліції ГУНП в Рівненській області, який вчинив корупційний злочин.

Слідчими прокуратури встановлені докази вимагання та одержання поліцейським неправомірної вигоди у сумі 300 дол США від громадянина за повернення йому автомобіля, вилученого у ході розслідування кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди.

16 березня поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні корупційного злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням).

Щодо вказаної особи судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Також за клопотанням прокуратури Рівненської області судом 21 березня поліцейського відсторонено від займаної посади. Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

Нагадаємо, за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.