Міського голову Рівного Володимира Хомка після перевірки його електронної декларації правоохоронці хочуть притягнути до адміністративної відповідальності. Сьогодні стало відомо, що департамент захисту економіки Нацполіції склав на пана Хомка протокол про корупцію.

Сергій Малина, в.о. начальника управління захисту економіки на Рівненщині, інформацію підтвердив. Проте зазначив, що коментуватимуть справу лише представники департаменту Нацполіції, пише “Рівне вечірнє“.

Журналістка Вікторія Мамотюк на своїй сторінці у Facebook написала, що протокол стосується проданого за удвічі вищою ціною авто. Вікторія Мамотюк назвала договір купівлі-продажу «легалізацією грошей, походження яких пояснити неможливо».

Міський голова після продажу автомобіля мав би оприлюднити повідомлення у реєстрі декларацій «про суттєві зміни в майновому стані». Але зробив це лише 18 березня цього року, очевидно, уже після перевірки департаменту.

Вона зазначила, що пан Хомко надав правоохоронцям документи, що за авто з ним розраховуються частинами, сумами, меншими за 80 тис. грн. Відповідно до законодавства, такі фінансові зміни можна і не декларувати.

Хочете корупційний майстер-клас від нашого голови міста Рівне Володимира Хомка? Інструкція, як легалізувати гроші, поход…

Опубліковано Вікторією Мамотюк 23 березень 2017 р.

Зазначимо, що у міського голови було авто «Hundai Santa Fe» 2013 року випуску. За даними з реєстру декларацій, пан Хомко продав позашляховик, куплений у 2013 році за 347 тис. грн., за… 810 тис. грн. Покупцем виявився Віктор Олександрович Царук. З таким іменем у Рівному є голова ОСББ «Квітка», що на вулиці Квітки-Основ’яненка, 8-Б.

До слова, за даними сайту RIA, авто, як у міського голови, продають переважно за 22-28 тис. доларів. Варто нагадати також, що з 2013 року курс долара виріс утричі.

Декларацію про доходи за минулий рік міський голова Рівного ще не оприлюднив.