27 тисяч гривень на розвиток туризму отримає Рівненська область у рамках проекту «Підтримка розвитку туризму в регіонах» Асоціації індустрії гостинності України.  Всього на участь у конкурсі було подано 155 заявок із всієї країни.

Грант обласній раді надано для деталізації заходів програми розвитку туризму в Рівненській області – зокрема, на фінансову та експертну підтримку в сумі 27 тисяч гривень.

– Будь-яка грантова програма дає можливість залучити позабюджетні кошти, в даному випадку – це додаткові шанси розвивати туризм, – зазначила голова постійної комісії з питань гуманітарної політики обласної ради Алла Черній. – Адже, окрім відомих туристичних об’єктів, на Рівненщині можна розвивати ще й такі напрямки як піший чи велотуризм тощо. В подальшому, за участі кваліфікованих фахівців, будуть проведені декілька консультаційних зустрічей, «круглих столів», виїзних засідань постійної комісії під час яких визначимо рейтинг туристичних пріоритетів.

Варто додати, що грантова програма надає можливість залучити експертів у галузі туризму зі всієї країни. А відтак – визначити шляхи використання туристичного потенціалу з огляду на туристичну інфраструктуру, екологічні особливості, місцеві звичаї та багатьох інших складових.