У столиці на патрулювання вийшла кінна поліція. Вершники  охоронятимуть порядок у зонах відпочинку. Згодом до них приєднаються і велопатрулі. У поліції кажуть, хочуть поєднати два корисних фактори – і щоб охорона порядку не провисала і екологічний фактор був.

Патрулювання починається зранку. Напарників, так поліцейські називаються своїх коней, виводять на столичну набережну. Інструктор кавалерійської роти Алла Остапчук уперше працюватиме із рудим напарником Буком. Каже, сподівається, їм вдасться знайти спільну мову. А якщо і будуть непорозуміння, то їх допоможе вирішити цукор та морква у її кишені. До кавалерії жінка прийшла рік тому через любов до конів. Доти працювала у звичайному патрулі, повідомляє “5 канал“.

“У машині набагато простіше, сів собі і їдеш. А тут у нього свій характер. Не знаєш, що у нього на думці у кожну секунду. Але вони хороші. Ось, бачите, який ніжний”, – зауважує дівчина.

Інші поліцейські не сумніваються у своїх конях, адже працюють з ними по кілька років.

Інспектор кавалерійської роти Нацполіції Києва Володимир Тургенєв говорить: “Служить приблизно вже так, як і я. Звати його Кагор. З ним я працюю вже 16 років”.

Більшість коней – колишні спортсмени. Тож наздоганяють порушника такі напарники за мить.

Жеребцю Екіпажу 23 роки. В молодості він виступав на скачках. Тепер служить у поліції.

Лагідно Екіпажа називають Кєша. Його напарник розчісує йому гриву та натирає копита, щоб він мав пристойний вигляд під час патрулювання. Вони працюють у парі вже більше шести років. Разом затримували різних злочинців. Востаннє – не дали піти крадію золотих прикрас.

Мешканці русанівського мікрорайону дуже зраділи, коли замість автопатрулів їм направили кавалерію. Кажуть, буде і безпечно, і екологічно чисто.

Поки патрулюють у тестовому режимі, дітям дозволяють підходити і гладити коней. Але потім, попереджають, тільки після служби. Кавалерійські роти патрулюватимуть столичні парки щовихідних. У Нацполіції обіцяють, що згодом на допомогу до кавалерії прийдуть і велопатрулі.