Як повідомляв раніше портал “КРАПКА”, у Каїрі єгипетські правоохоронці затримали рівнянку Тетяну Літвінову, яку підозрюють у вбивстві чоловіка Сергія.

“Взяли” жінку, коли вона прийшла отримувати довідку про розлучення, щоб вийти заміж за нового обранця араба. Начебто, саме до нього вона втекла у лютому, позбавивши життя благовірного.

– Після того як слідчі довели її участь у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, поліцейські встановили, що вона перебуває у Єгипті, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Панасюк. — В рамках діючого Кримінального процесуального кодексу України їй було повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. На підставі ухвали суду про оголошення у міжнародний розшук зловмисницю затримали компетентні органи країни Єгипет при оформленні деяких особистих документів, довідок.

Зі слів Олександра Панасюка, у квартирі за місцем скоєння злочину поліцейські виявили явні сліди, які свідчать що саме вона скоїла умисне вбивство. Вина 23-річної рівнянки доводиться рядом зібраних доказів: сліди біологічного походження, допитами свідків.

Зараз рівнянка затримана тамтешніми правоохоронцями на підставі ухвали і буде знаходитися там близько місяця доки завершиться процедура екстрадиції. Після цього її доставлять в Україну для проведення слідчих дій та притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, поліцейські встановили, що після скоєння злочину жінка викрала гроші потерпілого у сумі понад 10 тисяч доларів США. У випадку, якщо корисливі мотиви скоєння умисного вбивство буде доведено, злочин перекваліфікують на частину 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у лютому цього року в коморі квартири, де мешкала Тетяна, поліціянти знайшли тіло 37-річного стиліста, власника салону краси Сергія Літвінова.

У вбивстві запідозрили його 23-річну дружину. Зарізавши чоловіка на очах у малолітніх діток, вона втекла з країни.