Кампанія триватиме 2 місяці. Перша відправка призовників з Рівненської області на строкову військову службу відбудеться вже 5 квітня.

Про це йшлося у Рівненському обласному військовому комісаріаті, де відбувся інструкторсько-методичний збір щодо організації призову в 2017 році.

У заході взяли участь заступники керівники районів та міст, військові комісари та офіцери обласного та районних військкоматів, лікарі призовних комісій.

За її підсумками, українські військові частини планують поповнити 5-ма сотнями юнаків з Рівненщини.

На строкову службу в 2017 році призиватимуть осіб віком від 20 до 27 років. В армії вони перебуватимуть півтора року, а молоді люди з вищою освітою – рік. Разом з тим, бажаючих проходити військову службу за контрактом, прийматимуть з 18 років.

Строковиківнаправлять на службу у Збройні Сили України, зокрема до сухопутних військ, повітряних та військово-морських сил. Також юнаків відправлятимуть до Нацгвардії та Державної спеціальної служби транспорту.

Новобранцям передбачена матеріальна допомога – у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

Водночас під час збору керівник обласного військового комісаріату Валентин Ревко повідомив присутніх про те, як удосконалити призов до лав Збройних Сил України та як не допустити ухилення від служби в армії, повідомляють у Рівненській ОДА.