Як повідомляв раніше портал “КРАПКА”, фракцію “Громадського контролю” у Рівненській міськраді розпустили. Відповідну заяву озвучив голова партії Роман Денисюк.

Втім, за словами голови регламентної комісії Рівненської міськради і депутата Олександра Чубая, голова партії не може приймати рішення про розпуск фракції, адже це не його повноваження.

– Є ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”. Відповідно до ст. 27, депутатські фракції місцевих рад формуються на партійній основі. Втім голова партії, якщо він не є депутатом, не може одноосібно приймати рішення про розпуск фракції. Адже відповідно до регламенту Рівненської міської ради сьомого скликання, діяльність депутатської фракції може припинятися у разі прийняття депутатами, які входять до її складу, відповідного рішення, або ж після закінчень повноважень обранців поточного скликання, – коментує Олександр Чубай.

Тим часом депутати від “Громадського контролю” під час засідання сесії взяли перерву і провели засідання фракції.

За словами Святослава Євтушенка, троє із п’яти міських обранців проголосували проти розпуску фракції, також жоден із членів фракції не підтримали рішення про її розпуск.

А голова фракції Святослав Стельмащук заявив, що буде ще одне засідання, на якому й прийматимуть рішення.