Майже 14 мільйонів гривень отримають 22 рівненські ОСББ на реалізацію своїх проектів на умовах співфінансування із бюджету Рівного.

Так, дорадчий комітет із питань реалізації Муніципальної програми сталого розвитку в Рівному визначив перші об’єкти, які фінансуватимуться у 2017 році. З них 22 ОСББ, які подали заяви на участь у програмі цьогоріч та 9 перехідних об’єктів.

Депутат Рівненської міськради та аналітик інформаційно-аналітичного центру “Info-Light” разом із Віктором Кулибою розробили інтерактивну карту фінансування Муніципальної програми сталого розвитку в Рівному.

Виходить, що на утеплення фасадів припадає 80% об’єктів . Загальний обсяг фінансування програми – 13 млн. 678 тис. 695 грн. З них участь муніципалітету – 9 млн.385 тис. 958 грн., а мешканці мають зібрати – 4 млн. 292 тис. 737 грн.

Також визначено 9 перехідних об’єктів, роботи на яких розпочато у 2016 році, що фінансуватимуться з МПСР цьогоріч. На них виділять із бюджету 2 млн. 865 тис. 190 грн

Нагадаємо, за муніципальною програмою сталого розвитку мешканці ОСББ мають можливість проводити роботи з благоустрою та ремонт у своїх будинках на умовах співфінансування із міського бюджету. Так, 70% вартості робіт виділяють із бюджету, а 30% – мешканці мають зібрати самостійно. Наразі вже майже 200 ОСББ подали свої проекти на фінансування за цією програмою на загальну суму близько 120 мільйонів гривень. Втім поки що з бюджету міста на це виділили 26 мільйонів гривень. Чи вистачить коштів на реалізацію усіх проектів цьогоріч – наразі питання риторичне.

Вікторія РИЧКО