Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні на Рівненщині зареєструвалося вже понад 9 тисяч майбутніх абітурієнтів.

Про це на прес-конференції повідомили начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський та заступник директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Ольга Янушевич.

– Реєстрація тривала з 6 лютого по 17 березня. Внести зміни до реєстраційних даних учасники оцінювання ще можуть до 31 березня. Кожен абітурієнт повинен отримати Сертифікат ЗНО. Разом із ним надсилається інформаційне повідомлення, в якому необхідно перевірити персональні дані, адресу проживання, перелік предметів, – зазначила Ольга Янушевич.

За допомогою номера і PIN-кода, що вказаний у Сертифікаті, здійснюється доступ до інформаційної сторінки абітурієнта. На ній до 28 квітня будуть розміщені запрошення-перепустки в пункти проведення ЗНО-2017.

Результати ЗНО з української мови та літератури, математики або історії України і третій з переліку предметів зараховуватимуться як результати державної підсумкової атестації (ДПА) для випускників старшої школи 2017 року. Загалом, кожен абітурієнт може вибрати не більше 4-х предметів із запропонованих.

Для участі у конкурсі до ВНЗ у 2017 році можна подавати Сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років.

Учаснику, який не може взяти участь у ЗНО, потрібно до 17 квітня надіслати до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про відмову від реєстрації та Сертифікат.

Для тих, хто хоче взяти участь в пробному ЗНО, з 13 березня в особистому кабінеті учасника розміщені запрошення-перепустки.

Оцінювання проводитиметься:

1 квітня – Рівне, Дубно, Вараш, Острог, Березне, Володимирець, Гоща, Дубровиця, Зарічне, Здолбунів, Корець, Костопіль, Млинів, Радивилів, Рокитне, Сарни.

8 квітня – Рівне, Дубно, Вараш, Березне, Дубровиця, Сарни.