Квартири, земельні ділянки, рахунки в банках, акції “Рівнеазоту” і…чесна чиновницька зарплата. Такі статки задекларували депутати Рівненської міськради, які за сумісництвом є заступниками міського голови Рівного, – Сергій Васильчук і Галина Кульчинська. Чим багаті чиновники-депутати Рівненської міськради – в аналізі їх електронних декларацій.

Депутати місцевих рад мають подати декларації до 1 травня

Українські чиновники, депутати всіх рівнів, громадські активісти та інші мають подавати свої електронні декларації. Від народних депутатів, міністрів, суддів та Президента черга надати інформацію про свої статки дійшла й до депутатів місцевих рад. Їм цей період продовжили до 1 травня цього року. Перші такі звіти вже опубліковані.

Із 42 міських обранців у Рівному наразі подали свої декларації 9. Дехто нарікає, що сайт, на якому заповнюєш інформацію, часто “висить”, і зайти в систему просто неможливо. Та все ж впродовж місяця зробити це доведеться.

А серед тих, хто вже оприлюднили свої е-декларацїі заступники міського голови Рівного та за сумісництвом міські обранці Сергій Васильчук і Галина Кульчинська, депутати Олександр Крюков, Анатолій Лащук, Віталій Павелків, Роман Петролюк, Тамара Тимощук, Анатолій Чугуєвець і Роман Яворський.

Першими пропонуємо аналіз статків депутатів-чиновників.

У власності квартири, земля, рахунки в банках і акції “Рівнеазот”

Так, Сергій Васильчук має у своїй власності земельну ділянку площею 414 метрів квадратних, дві квартири, площею у 129,20 і 68,2 метрів квадратних. До речі, остання у Сарненському районі.

Зареєстрована земельна ділянка у 620 метрів квадратних і на його дружину Ірину. В її власності також є квартира – 50,50 метрів квадратних. Обоє мають рахунки в банку. А Сергій Васильчук є власником акцій ПАТ “Рівнеазот”. Щоправда, їх номінальна вартість – всього 1 гривня.

Його заробітна плата за поточний період становить 187 474 гривень. Дружина заробила менше – 72 153 гривень.

Також сім’я має дохід від отримання відсотків зі своїх рахунків у банку.

Кульчинська задекларувала зарплату, квартиру і землю

Галина Кульчинська задекларувала земельну ділянку, яку має у власності, площею у 563 метрів квадратних і квартиру, площею 79 метрів квадратних.

Цінного нерухомого майна, паперів і корпоративних прав, згідно з декларацією, вона не має.

Заробітню плату Кульчинська отримала в сумі 170 478 гривень. А її чоловік Микола за основним місцем роботи заробив 32 591 гривень.

Також у нього в власності 15,96% від загального капіталу ТзОВ “Радіо Трек”, що становить 47 410 в грошовому еквіваленті.

У декларації вписаний і благодійний фонд.

А інформації про грошові активи та фінансові зобов’язання у декларації Кульчинської немає.

Нагадаємо, Сергій Васильчук і Галина Кульчинська заступники міського голови Рівного з багаторічним стажем. Окрім того, з 2002 року Васильчук є депутатом міськради, а Кульчинська до місцевих виборів 2015 року була депутатом Рівненської облради.

Чим багаті інші депутати Рівненської міськради – читайте в наступних публікаціях порталу “КРАПКА“.

Вікторія РИЧКО