Забрати газові мережі, які будували за кошти держави або ж мешканців, із власності “Рівнегаз” та передати у власність громади населених пунктів пропонує депутат облради Микола Кучерук. Відповідну заяву від фракції “Батьківщина” він озвучив під час засідання сесії облради.

Таке рішення, на думку депутата, мають прийняти депутати усіх місцевих рад Рівненщини.

– Серед вимог, що озвучені в заяві – повернути у власність територіальних громад газові мережі, а також сплачувати орендну плату за земельні ділянки, які використовуються “Рівнегаз”, – додав він.

На це заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський заявив, що за популястичними гаслами не варто забувати про енергетичну безпеку держави.

– Ми можемо проголосувати все, що завгодно, але варто зважати на наслідки наших рішень. Хто буде обслуговувати мережі, якщо їх забрати від газової компанії і які наслідки це може мати. Перш ніж приймати такі рішення про це варто думати, схаменіться, а не ви пропонуєте забрати мережі, – каже він.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання сесії облради депутати прийняли звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася навколо рішення НКРЕКП, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання.

Вікторія РИЧКО