Близько пів на дванадцяту ночі 4 квітня суддя Рівненського міського суду Євгеній Сидорук ухвалив відмовити клопотанню прокуратури і не арештовувати до СІЗО 29-річного Ігоря Чайку, якого підозрюють у вбивстві мачухи, адвокатки Віти Шаблій, та пораненні батька В’ячеслава Чайки.

Як пише “РВ“, суддя встановив, що звинувачення надало недостатньо доказів, які б зобов’язували обрати підозрюваному найсуворішу міру запобіжного заходу.

Ігоря Чайку взяли під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Він повинен бути вдома у матері, у Дубні, здати слідству закордонний паспорт та з’являтися на вимогу слідчого і суду.

В ухвалі судді йдеться, що Ігор Чайка також не має права наближатися до батька. Проте суд дійшов висновку, що підозрюваний не тиснутиме на свідків, бо міг бо то зробити за дні, коли його розшукували, та не нестиме загрози іншим.

До слова, Ігор Чайка у суді зазначив, що зброя, з якої було вбито адвокатку, належала батькові і що пістолет на сина наставив саме він. Ігор Чайка зазначав, що він захищався від агресії батька і додає, що чудом лишився живим сам.

Зазначив, що спершу втік, бо злякався за своє життя. Коли наступного дня усвідомив, що сталося, вирішив знайти адвоката і прийти до правоохоронців. Зазначив, що був у Дубні. На суді з прокурором була його дружина.