Генеральний консул Чехії у Львові Павел Пешек вперше приїхав на Рівненщину. Метою візиту є налагодження контактів для подальшої співпраці у сфері економіки, культури та туризму.

Генконсулу запрпонували використовувати Рівненський аеропорт для розміщення навчально-тренувального Центру для розвитку малої авіації.  Окрім того, є перспектива розгортання ремонтної бази літаків радянсько-чеського виробництва Л-410.

До речі, нині 30 дітей з Рівненщини пройшли відбір на навчання в Чехії за кошти місцевого уряду по програмі розвитку малої авіації.

Також під час зустрічі визначили перспективу можливих інвестицій.

На переконання керівництва РОДА, сюди можна віднести деревообробну галузь – Рівненщина має запаси деревини, до того ж розвивається виробництво. Серед можливих напрямів співпраці може стати спільна участь Рівненщини та Чехії у проекті Ради Європи «Культурні шляхи».

Рівненські чиновники також сподіваються, що Чехія допоможе у презентації Рівненщини як регіону з великим туристичним потенціалом.

Генконсул зацікавився ідеями, запропонованими в Рівненській ОДА. Також Павел Пешек висловив надію на співпрацю в гуманітарній сфері, адже у липні 2017 року відзначається 100-ліття битви під Зборовом – пам’ятної для чеського й українського народів, повідомляють у Рівненській ОДА.