На Рівненщині школярі готують Великодні подарунки для своїх однолітків на Луганщини та воїнів АТО.

Так, у рамках співпраці між  Костопільською та  Попаснянською РДА, в школах та садочках поліського району провели благодійні ярмарки.

Для попаснянських дітей зібрали українські Великодні символи – вишиті рушники, картини, писанки, голуби миру, ангелочки, іконки, малюнки та листівки. До акції долучилися також працівники відділу освіти РДА та методкабінету, виготовивши обереги-ангелята із побажаннями для педагогів та школярів Попаснянщини.

Крім того, у  школах району провели акцію «Обереги єднання – патріотам Попаснянщини». Діти своїми руками виготовили вироби з українською символікою, адже оберіг — найдавніший символ щастя, який втілює традиції народу, його мудрість.  Символічні подарунки, а це янголи-обереги, ляльки-мотанки, домовички та мішечки щастя, передадуть на Схід найближчим часом.

А на Млинівщині оголосили акцію «Великодній кошик для воїнів АТО». Захисникам країни планують передати паски, м’ясні вироби, хрін та консервацію. До акції вже долучилися медики, держслужбовці, соцпрацівники, архівісти, податківці, школярі та мешканці сіл.

Як стверджують в Млинівській РДА, таким чином хочуть продемонструвати нашим воякам, які несуть службу в АТО, що про них пам’ятають і чекають живими та здоровими.