24-річну Тетяну Літвінову екстрадують із Єгипту на батьківщину. Наразі прокуратура Рівненської області скерувала через Генпрокуратуру України запит до Арабської Республіки щодо цього. Найближчим часом жінку привезуть в Україну.

Нагадаємо, у лютому цього року в квартирі у Рівному знайшли мертвим із наявними ознаками ножових поранень 37-річного перукаря Сергія Літвінова. У вчиненні умисного вбивства правоохоронці підозрюють його колишню дружину, яка після скоєння злочину виїхала за кордон. У зв’язку з цим каналами Національного центрального бюро Інтерполу її оголосили в розшук.

У березні цього року правоохоронні органи Єгипету встановили місцезнаходження рівнянки та затримали її. Про це, відповідно до вимог міжнародно-правових договорів, повідомили компетентні органи України.

– У свою чергу, прокуратура Рівненської області підготувала та скерувала до правоохоронних органів іноземної держави запит про екстрадицію втікачки. Таким чином ми підтвердили намір про вимогу видати жінку в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності, – повідомив прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно-правових доручень Олексій Корольов.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 115 КК (умисне вбивство), триває. Підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі від 7 до 15 років.