Премію імені Ігоря Свєшнікова отримає Катерина Тимощук. Відповідне рішення прийняли на засіданні комітету з присвоєння премії у галузі охорони культурної спадщини Рівненщини.

Нагадаєммо, премія імені відомого вченого, доктора історичних наук, дослідника Поля Берестецької битви Ігоря Свєшнікова започаткована 2006 року. Щороку її присвоюють кращому фахівцеві охоронно-культурної спадщини Рівненщини. Переможцю вручається диплом та грошова винагорода в сумі 5 тисяч гривень.

Цьогоріч претендентів на нагородження було троє: Наталія Кожушко – завідувачка відділу історії Рівненського обласного краєзнавчого музею, Валерій Самолюк – науковий співробітник ДП «Старовина», ДП «НДЦ «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України та директор Млинівського районного краєзнавчого музею, голова громадської організації «Скарбниця духовності» Катерина Тимощук, якій і було вирішено присвоїти почесну нагороду.

Катерина Тимощук у Млинівському краєзнавчому музеї працює з 1994 року, вже десять років – директором. У 2005 році вона виграла грант на проведення етнографічної експедиції по селах району. В 2013 р. – учасниця обласного проекту «Створення бази відпочинку та облаштування на її території пляжу для організації дозвілля міського та сільського населення», а в 2015 р. брала участь в написанні проекту міжнародного польсько-американського гранту з реконструкції пам’яток культурної спадщини.