Зустріч із доктором філософії, автором першої в сучасній Україні дисертації кандидата історичних наук з майяністики, співробітником наукового проекту «База даних ієрогліфічної писемності майя» Каліфорнійського університету в Девісі (США) Юрієм Полюховичем відбулася у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.

На зустріч із відомим вченим прийшли історики, краєзнавці, студенти історико-соціологічного факультету РДГУ, працівники музею, краєзнавці.

Юрій Полюхович показав безліч слайдів і провів неймовірно цікаву екскурсію про древню цивілізацію майя: її історію, хронологію, мистецтво, храми. Дізналися, що дали майя нашій цивілізації. Послухали, як звучить мова майя і навіть вивчили кілька слів, – зазначають у музеї.

Довідка:

Народився Юрій Полюхович у місті Костопіль Рівненської області. Закінчив Березнівський лісовий коледж за спеціальністю “бухгалтерський облік і аудит”, Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю “фінанси”, магістерську програму з історії Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

Ступінь кандидата історичних наук здобував у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. Дисертацію захистив у 2012, опоненти кандидата були з інших держав, оскільки фахівців із цієї теми в Україні більше немає. У 2000-2010-ті – керівник секцій і семінарів на конференціях в університетах США, Латинської Америки, Європи. З 2002-го здійснив близько 40 експедицій у Центральну Америку.

З 2006 року працював у епіграфічній групі при Національному інституті антропології та історії Мексики. Дійсний член Європейської асоціації дослідників культури майя. З 2008-го – директор туристичної компанії Royal Adventures, яка організовує ексклюзивні подорожі до Центральної Америки.