У неділю, 16 квітня, весь християнський світ відзначає найважливіше свято – Світле Христове Воскресіння.

Так, телеканал “Інтер” транслюватиме сходження Благодатного Вогню в Єрусалимі. Також на глядачів чекає спецпроект “Паломництво на Святу Землю”.

У суботу, 15 квітня, о 12.45 глядачі телеканалу побачать пряму трансляцію з Єрусалиму сходження Благодатного Вогню в Храмі Гробу Господнього. Адже з року в рік мільйони людей з надією і нетерпінням чекають звершення цього великого чуда у переддень свята Світлого Христового Воскресіння, у Велику суботу.

Відразу ж після трансляції з Єрусалиму, о 14.45 – прем’єра спецпроекту – “Паломництво на Святу Землю”.

Минулого року, у переддень великодніх свят документалісти побували на Афоні і створили унікальний фільм до тисячолітнього ювілею давньоруського чернецтва на Святій Горі – “Тисяча років на Афоні”. Цього року знімальна група телеканалу вирушила у паломництво по місцях, де пройшов свій земний шлях Ісус Христос. Де творилася історія Нового Заповіту.

Минуло більше двох тисяч років і багато чого змінилося – змінився колись скромний Назарет, звідки беруть початок всі біблійні історії, зник блискучий Капернаум, розрісся Єрусалим, і тепер Голгофа знаходиться не за його межами, а в серці Старого міста, і навіть Йордан змінив своє русло. Але так само кожен віруючий відчуває тут Божу присутність і любов Бога.

Разом з паломниками знімальна група фільму увійде в Назарет, відвідає галасливий Віфлеєм – навіть через дві тисячі років його готелі все так само переповнені! Побачить берега Йордану, Галілейське море; Кану, де на прохання Божої Матері Рятівник здійснив своє перше чудо – перетворив воду на вино. І звісно – прекрасний і багатоликий Єрусалим. Тут знаходиться найскорботніша дорога в світі Via Dolorosa – Хресна дорога Спасителя. Вона починається недалеко від Левових воріт Єрусалима, де Понтій Пілат засудив Христа до розп’яття, і закінчується в Кувуклії – печері, де був похований Ісус Христос.

А вже ввечері в ефірі “Інтера” в 23.30 – пряма трансляція Пасхального богослужіння. Вона буде супроводжуватися включеннями, під час яких журналісти телеканалу розкажуть, як готується Єрусалим до зустрічі Світлого Христового Воскресіння, що є і як живе це місто сьогодні. Звідки з’явилася традиція обмінюватися великодніми яйцями – крашанками, чому вони, в основному, червоного кольору, чому урочисті пасхальні одягу священиків теж червоного кольору, а також про багатьох інших знакових речах, пов’язаних з Великоднем.

Цього року  вперше відбудеться унікальна подія, яку теж буде висвітлено в ефірі телеканалу – паломники з України пройдуть хресною ходою Via Dolorosa. Це 14 місць, в яких, за переказами, Ісус зазнав найбільші страждання під час свого шляху на Голгофу. Духовенство та парафіяни понесуть з собою 100 святинь української землі – списки 100 чудотворних ікон Богородиці, які зберігаються в наших храмах, а потім зачитають “Молитву про мир в Україні”