Встановити дитячий ігровий майданчик на вулиці Вербова, 37 та забезпечити безпечні умови для дитячих ігор у дворі просять в Рівному. Петиція щодо цього опублікована на сайті міськради.

Автор ініціативи Галина Подобінська зазначає, в будинку, що на вулиці Вербова, 37 проживає більше 800 мешканців, з них чимало дітей.

– Разом із тим, у дворі будинку відсутній ігровий майданчик. Діти, особливо найменші, граються на залишках майданчика, який був закладений ще при будівництві будинку в 80-их роках. Зараз цей майданчик та прилягаючі до нього архітектурні конструкції поламалися, чи завалилися, що небезпечно для дітей. У дворі також є конструкції із бетонних плит, які неодноразово завалювалися. На щастя, поки що обійшлося без людських жертв, але вони теж небезпечні для усіх мешканців будинку, особливо дітей, які біля них щоденно граються, – вважає рівнянка.

Такоож дадає, що ще однією проблемою для безпеки дітей будинку є те, що сміттєві баки, які розташовані біля старого дитячого майданчика, а також посеред двору.

– Діти постійно контактують з залишками сміття чи його продуктів розпаду. Зважаючи на все це, прошу демонтувати залишки старого дитячого майданчику та встановити новий дитячий майданчик, який відповідатиме різним віковим категоріям дітей. А також закріпити чи замінити бетонні плити, що укріплюють ґрунтові вали та створюють архітектурну конструкцію та впорядкувати місце знаходження сміттєвих баків у дворі відповідно до затверджених санітарних норм та правил  утримання територій населених місць, – просить жінка.

Наразі таку ініціативу підтримали 9 рівнян. Нагадаємо, для того, щоб можливість її втілення розглянули чиновники потрібно 300 підписів. Їх збір на сайті міськради триватиме до 28 травня.

Вікторія РИЧКО