Квіткові, зелені, мльовані та навіть із підсвіткою – такі писанки можна побачити на площах та скверах низки міст, містечок і селищ України. Адже напередодні Великодня населені пункти стали писанковими. У мережі активно з’являються фото, де найбільшу писанку встановили та як прикрасили до свята різні куточки країни. На завершення великодніх свят портал “КРАПКА” пропонує добірку фото, як виглали в пасхальні дні різні міста та як прикрасили Рівне.

У Рівному “розцвів” Писанковий сад

Два десятки гігантських яєць, розписаних різноманітними святковими орнаментами, розмістилися на алеї в парку “Молоді”.Також великодніми писанками прикрасили дерева у центрі Рівного.А ще великі пасхальні яйця розмістилися на майдані Незалежності. Охочих сфотографуватися біля таких писанок у місті чимало.

Київ прикрасили сотні писанок

Цьогоріч на Михайлівській і Софійській площах у Києві напередодні Великодня встановили понад 500 писанок. Їх розмальовували художники з різних куточків України.

Унікальну писанку встановили у Борисполі

Тим часом у Борисполі переконують, що на головній площі міста встановили унікальну писанку, яка прикрашена оригінальними орнаментами та підсвічується світлодіодними лампами.

На центральній площі Луцька встановили писанки

У рамках творчого проекту «Великодні барви» на Театральному майдані в Луцьку встановили сім писанок.

У Чернівцях центральну площу прикрасили писанками

На Центральній площі у Чернівцях встановили велетенську “Диво-писанку”, розміром 3,50 м на 2,60 м, а також чотири писанки 60 см на 90 см.

фото: chv.tv

У Черкасах з’явилася великодня інсталяція

Арт-проект із вуличними інсталяціями напередодні Великодня з’явився у Черкасах. 10 писанок разом із святковим декором розмістили у сквері “Юність”. Також до свята прикрасили дерева.

Львів став великоднім

фото: спільнота “Так люблю той Львів, що бракує ми слів” у “Фейсбук”

Святкові декорації напередодні Великодня прикрасили вулиці Львова. Також у місті з’явилися декоративні писанки.

У Мукачеві дерева стали писанковими

Магнолії і сакуру в Мукачеві біля пам’ятника Кирилу і Мефодію напередодні Великодня прикрасили писанками.

фото: zakarpatpost.net

У Кременчуці розцвіло Великоднє дерево

А в Кременчуці на площі Незалежності розцвіло Великоднє дерево. Його прикрасиои великодніми писанками та крашанками, щоб створити святковий настрій.

фото: kremen.today

У Конатопі з’явилось “Великоднє містечко”

фото: debaty.sumy.ua

У Конотопі на Сумщині відкрився культурно-мистецький проект «Великоднє містечко». У рамках проекту на площі Миру розміщена виставка писанок «Великодній настрій».

фото: debaty.sumy.ua

На центральній площі селища Шацьк встановили гігантську писанку

У центрі селища Шацьк на площі біля районного будинку культури встановили гігантську “зелену” писанку. Овальна конструкція прикрашена туєю і квітами.