Місцева казна Рівного отримала від власників нерухомості понад 2 мільйони гривень.

Як повідомив заступник начальника ДПІ в Рівному Валентин Герман, у І кварталі 2017 року до місцевого бюджету сплачено 2,2 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 0,5 млн. грн. перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

До слова, суб’єкти декларування – юридичні особи самостійно визначають суму податку на нерухоме майно та перераховують її в бюджет. Щодо фізичних осіб, які мають у власності нерухомість, що підлягає оподаткуванню, то податкове зобов’язання їм визначають органи ДФС та до 1 липня надсилають повідомлення про сплату належної суми.

– Громадяни ще мають час, щоб провести звірку з органами ДФС стосовно об’єктів нерухомості та їх площі для правильного нарахування суми податку. Для цього їм потрібно завітати до Центру обслуговування платників та звірити наявну в органах ДФС інформацію щодо належного їм майна, – зазначив Валентин Герман.

Нагадаємо, сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які мають у власності квартиру/квартири, житлова площа яких перевищує 60 кв.м і будинок/будинки площею більше 120 кв.м. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв.м.

Разом з тим, громадяни, які мають у власності житлову нерухомість, зокрема квартиру загальною площею понад 300 кв.м., або будинок площею більше 500 кв.м., цього року сплатять додаткових 25 тисяч гривень.