Народний депутат України Олег Осуховський направив до ГПУ запит щодо халатного ставлення прокурорів у розслідуванні справи торгівлі людьми, у якій фігурує колишній начальник Рівненської митниці Олег Вавровський. Відповідний запит нещодавно розмістили на інформаційній сторінці народного обранця на офіційному сайті Верховної Ради України.

Зокрема, народний депутат невдоволений відповіддю на свій запит із прокуратури Рівненщини, пише сайт “ВСЕ“.

– […] Прокуратурою Рівненської області лише через півтора роки, а саме 28.09.2016 постанова про закриття розсілідування скасована, як незаконна, оскільки слідчим не проводилися усі необхідні слідчі дії. Тобто, з березня 2013 року по травень 2015 року, а саме більше двох років, слідчий не проводив належного досудового розслідування. […] Потім закритою справа лежить іще півтора роки, а саме з травня 2015 по вересень 2016 року і лише після цього досудове розслідування відновлюється. На теперішній час, з моменту як відновлено розслідування пройшло вже 5 місяців, але як вбачається з відповіді прокуратури Рівненської області кримінальне провадження на розгляд суду не направлене, – зауважив Осуховський у документі.

Олег Вавровський, Олег Осуховський, РівнеТекст запиту народного депутата

Олег Вавровський, Олег Осуховський, Рівне, ГПУ

 

Нагадаємо, що у Головному управлінні Нацполіції області вже тривалий час розслідують кримінальне провадження №12013190020000101 про торгівлю людьми, у якій замішаний Вавровський. Екс-начальник митниці разом з іншими посередниками шукав молодих рівнянок від 18 до 30 років для переправлення їх на територію Кіпру нібито на роботу у масажному салоні. Насправді дівчат змушували займатися проституцією.

Олег Вавровський

фото з мережі Facebook

Окрім цього видання “Обозреватель” повідомляє про розслідування прокуратурою Рівненської області справи про незаконне збагачення Вавровського.

Олег Вавровський, незаконне збагачення

фото “Обозреватель”

Зокрема, слідчі перевіряють звідки у колишнього чиновника гроші на придбання приватного будинку в Рівному за 230.000 доларів, трьох квартир у Рівному і однієї квартири у Києві. У деклараціях Вавровського не вказано зареєстровані на нього автомобілі “Форд Фієста” і “Ауді S-line” (остання куплена за 90.000 доларів в 2015 році). Цікаво, що у 2016 році Вавровський також купив у київському автосалоні Volkswagen Multivan за 90 000 доларів США.