Троє жителів Рівненщини, яких через перераховані псевдопродавцям платежі, ошукали на шість тисяч 600 гривень, звернулися до поліції 20 квітня.

35-ти та 37-річні жителі Гощанщини, вирішивши придбати на сайті оголошень велосипед та телевізор, перерахували шахраям тисячу двісті та тисячу гривень відповідно. Після отримання коштів, замовлення покупцям так і не надійшло, а зв’язок із продавцями обірвався.

Поїздка 33-річного рівнянина у Сарни за придбанням автомобіля “ВАЗ-2107”, обраного в Інтернеті, теж закінчилися аферою. Чоловік поповнив картковий рахунок псевдопродавця легковика на чотири тисячі чотириста гривень, які той попросив як завдаток.

За усіма фактами розпочато досудові розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють особи зловмисників і звертаються до громадян бути обачними під час купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, оплачуючи їхню зазначену вартість повністю або частково, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.