У Дубровицькому районі правоохоронці вилучили дві безгосподарські мотопомпи, а у Рокитнівському районі поліцейські зупинили автомобіль, у якому виявили понад чотири кілограми «сонячного» каміння.

Учора, близько десятої ранку придані сили оперативного штабу поблизу села Ясинець виявили саморобну мотопомпу з водозабірним шлангом. Ще одну безгосподарську саморобну мотопомпу поблизу цього ж села близько 17 години виявили оперативники управління захисту економіки. Усе вилучене доставили на територію Дубровицького відділення поліції. За фактом порушення правил охорони надр поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України.

Крім того, учора о пів на одинадцяту вечора інспектори з нагляду за безпекою дорожнього руху Рокитнівського відділення поліції у ході відпрацювання зупинили автомобіль «Volkswagen Passat», під керуванням 25-річного жителя міста Вараш. Під час огляду транспортного засобу, у його салоні поліцейські виявили поліетиленовий пакет із камінням бурштину-сирцю, вагою чотири кілограми 650 грамів.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, каміння вилучила та в подальшому його буде направлено на експертизу.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 198 (зберігання майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Іномарку помістили на територію Рокитнівського відділення поліції, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.