“Рівнеазот”, а також Черкаський і Сєвєродонецький “Азот” в черговий раз залишилися без газу. Так, із 7 березня підприємства не випускають власні добрива, а керівництво підприємсвта вважає, що вентель перекрили через політичні ігри. А поки політики “граються у великі ігри”, в Рівному – не до сміху, адже крім економічних наслідків, зупинка заводу може спровокувати й екологічну катастрофу для міста.

Справа в тому, що на очисних спорудах підприємства переробляється 70% всіх стоків міста. Куди підуть нечистоти якщо завод зупинять – питання відкрите. Хіба в Устю?

Тим часом у прес-службі “OSTCHEM” запевняють, що наразі очисні споруди ПАТ “Рівнеазот” працюють у штатному режимі.

Окрім того, “Рівнеазот” та Черкаський “Азот” мають стратегічне значення для своїх міст, – і як бюджетоутворюючі, і як такі, що відіграють важливу роль у забезпеченні санітарного стану. Підприємства групи вживають усіх можливих заходів для продовження здійснення очищення міських стоків та щоб запобігти екологічної катастрофи, додають у прес-службі.

Нагадаємо, якщо ж “Рівнеазот” справді зупиниться, то міський бюджет втратить чимало мільйони десятків гривень надходжень. Адже податки від хімічного гіганта становлять 6-8% бюджету Рівного, а це приблизно 5 мільйонів гривень.

Ще завод є єдиним виробником аміачної селітри в Україні та займає десяту частину ринку міндобрив.

Також на “Рівнеазоті” поки що залишилися працювати приблизно 2800 працівників. У разі повної зупинки підприємства – більшість із них залишиться без роботи. До слова, за час зупинки підприємства вже звільнилося кілька сотень працівників.

А, щоб цього не сталося, рівненські чиновники вирішили відправити звернення до Кабінету міністрів України, Рівненської ОДА та облради з вимогою відновити постачання газу для “Рівнеазоту”.