31 рік тому про це мовчали. Радянський уряд про страшну Чорнобильську катастрофу повідомив лише наступного дня, не надавши цьому важливого значення. Та наслідки трагедії на ЧАЕС даються в знаки і досі, а ті, хто ліквідовували аварію нині отримують лише по кількасот гривень доплати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівнянин розповів про ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС і “невидиму смерть” у Чорнобилі зараз

Як повідомили порталу “КРАПКА”, в управлінні соцзахисту Рівного, щомісячнц грошову допомогу отримують лише ліквідатори першої та другої категорії.

Нині в Рівному проживає 386 ліквідаторів першої категорії, які щомісяця отримують по 406 гривень 20 копійок, 445 рівнян, які мають другу категорію – їх щомісячна допомога становить 203 гривні 10 копійок, та 203 ліквідаторів третьої категорії.

Також ліквідатори першої і другої категорії отримують один раз у рік допомогу на оздоровлення. Її розмір становить від 90 до 120 гривень.

Учасники ліквідації наслідків на ЧАЕС першої категорії мають право один раз у рік отримати безкоштовну путівку, а також за рецептом лікаря медикаменти їм мають надавати безкоштовно.

Окрім того, ліквідатори першої і другої категорії мають право на 50% пільгу на сплату житлово-комунальних послуг.

Однак пільги та кількасот гривень доплати не вернуть втрачене здоров’я у 30-кілометровій зоні, зізнаються ліквідатори. А також додають, що життя у Чорнобиль повернеться не скоро.

Нагадаємо, сьогодні на Рівненщині відзначають 31-річницю трагедії на ЧАЕС.