Програму термомодернізації багатоквартирних будинків прийняли депутати Рівненської міськради. Відповідне рішення підтримали 39 міських обранців.

Нею передбачається надання державних кредитів на утеплення будинків на пільгових умовах. Частину з кредитної суми компенсуватимуть із міського бюджету. Це дозволить здешивити вартість утеплення для мешканців ОСББ.

Так, у 2017 році на цю програму з міськбюджету планують виділити приблизно 10 мільйонів гривень. Перших 3 мільйони гривень – передбачається виділити вже у квітні, якщо депутати підтримають таку пропозицію. Наразі програму обговорюють під час засідань постійних комісій міськради.

Як зазначають депутати, перевага цієї програми в тому, що максимальна сума проекту, який можуть реалізувати, два з половиною мільйони гривень. За ці кошти, наприклад, можна утеплити весь будинок однією чергою. У той час, як максимальна вартість проектів, які фінансуються за “Муніципальною програмою сталого розвитку” – 800 тисяч гривень.

Окрім того, виконавців робіт мешканці ОСББ також матимуть можливість обирати самостійно.

50% тіла кредиту покриватимуться із держбюджету, 20% – з міського бюджету, а 30% – мешканці ОСББ мають зібрати самостійно. Також самостійно вони сплачуватимуть і відсотки. А кредити можна взяти в одному з чотирьох державних банків.

Вікторія РИЧКО