Четверо випускників Олександрійської школи-інтернату І-ІІІ ступенів не отримали в повному обсязі разову грошову допомогу, про це інформують в прокуратурі області.

У відомстві пояснюють, відповідно до частини 7 статті 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» випускники навчального закладу із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу одягом та взяттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів доходів громадян для осіб відповідного віку.

Однак, як встановили працівники Рівненської місцевої прокуратури, службові особи Олександрійської школи-інтернату І-ІІІ ступенів порушили ці норми. Чотирьом випускникам недовиплатили одноразову грошову допомогу.

Прокурорами пред’явлено чотири позовні заяви до суду з вимогою до навчального закладу донарахувати та виплатити передбачені законодавством кошти.

Рівненський районний суд уже розглянув позови та  задовольнив їх у повному обсязі.

Таким чином дітям донарахували більше 20 тисяч гривень.