10 тисяч гривень за сувенірні долари віддав 79-річний рівнянин двом незнайомцям. Коли зрозумів, що його ошукали – повідомив у поліцію.

Правоохоронці встановили, що 27 квітня близько 11.00 невідомі чоловік та жінка підійшли до пенсіонера, коли той господарював біля квітника поруч з багатоповерхівкою, де проживає.

Парочка запитала рівнянина, де знаходиться лікарня. Чоловік повідомив, що неподалік є лише поліклініка, втім його співрозмовники продовжили бесіду. Вони розповіли, що їм дуже терміново необхідно обміняти долари США на гривні, оскільки потрібні гроші на операцію родичу.

Дідусь зазначив, що неподалік є відділення банку, проте незнайомці почали бідкатися, що там процедура займе багато часу, і запитали чи немає раптом у рівнянина грошей для обміну.

Аферисти зауважили, що у зв’язку з нагальною необхідністю готові здійснити обмін один до одного, тобто десять тисяч доларів США на десять тисяч гривень. На що пенсіонер погодився та повів незнайомців додому. Коли дружина довідалась про мету візиту непроханих гостей, почала відмовляти чоловіка від обміну, втім зловмисникам вдалося переконати і її. Коли незнайомці залишили помешкання, дідусь взяв сумку з доларами і мерщій пішов до обмінного пункту. Однак там пенсіонера чекало розчарування, адже в обміннику чоловікові повідомили, що усі 48 банкнот сувенірні.

Зі слів потерпілого, зловмисники були гарно одягнені, на вигляд віком близько 30-35 років.

За фактом шахрайства розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.