Понад півмільярда гривень цього року планують витратити на поточні ремонти доріг Рівненщини. Відповідний перелік об’єктів вже сформували.

Так, тільше 150 мільйонів гривень на ремонт доріг спрямував уряд, ще 300 мільйонів Рівненська ОДА очікує отримати від реалізації в області митного експерименту.

Нагадаємо, що наразі Рівненщина бере участь в експерименті, у ході якого 50% всіх перевиконань від планових надходжень з рівненської митниці будуть залишатися в обласному бюджеті та можуть бути перераховані на ремонт доріг місцевого та національного значення.

Першочергово чиновники вирішити спрямувати кошти від митного експерименту на ремонт траси Городище-Рівне-Староконстянтинів. Адже нещодавно ця дорога отримала статус національного значення. Тож, зважаючи на її вигідне географічне місцерозташування (вона знаходиться між двох трас міжнародного значення – так званої Варшавки та автомагістралі Київ-Чоп), а також враховуючи те, у якому стані перебуває зараз, це – пріоритет.

Зокрема, гроші підуть на дорогу в напрямку Рівне-Сарни та Рівне-Острог. У цілому за попередніми розрахунками буде відремонтовано близько 50 кілометрів. Решту траси Городище-Рівне-Староконстантинів планують оновити за кошти державного бюджету. Таким чином, уся дорога з півдня на північ Рівненщини буде відремонтована.

Також за рахунок державного бюджету на Рівненщині планують відремонтувати й інші ділянки доріг.

Зокрема, між селами Серники та Бір Зарічненського району, в районі Степангорода та Красносілля Володимирецького району. А також дороги від Рокитного до Масевичів та 4 кілометри в районі села Кисоричі Рокитнівського району. Будуватимуть та ремонтуватимуть дороги і в інших районах Рівненщини, повідомляють в облдержадміністрації.