На Рівненщині пройшов патріотичний Форум «Ми – Українці». Для обміну досвідом у розвитку національно-патріотичного виховання, приїхали близько 159 фахівців по роботі з молоддю з Волинської, Житомирської та Рівненської областей.

До роботи патріотичного Форуму також долучилися представники Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, Українського інституту національної пам’яті, МГО «Центр Національного Відродження», молодіжних громадських організацій.

На переконання одного із організаторів заходу Тараса Родзістого, представника МГО «Центр Національного Відродження», метою Форуму є налагодження комунікації між фахівцями, котрі безпосередньо працюють із школярами та молоддю.

Тим часом Рівненщина має великий досвід та напрацювання у процесі національно-патріотичного виховання.

Це гра «Джура», діяльність пластових об’єднань та молодіжних центрів, система учнівського самоврядування.

– Військово-патріотичне виховання учнів і молоді на Рівненщині – це не окремі заходи, це системна робота. Так у рамках військово-патріотичної гри «Джура» у школах заходи тривають упродовж року. Налагоджено співпрацю з ОК «Захід», тому до обласного етапу гри, що проходить на Рівненському полігоні, долучаються військові. Для учнів демонструють військову техніку, організовують стрільби. Тому це уже не просто змагання, а потужний виховний захід. Також у селі Волошки, що в Рівненському районі, діє Пластова оселя – унікальний молодіжний центр. У навчальних закладах Рівненщини діє система учнівського самоврядування» – зазначив начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Святослав Сидорук.

Упродовж першого дня Форуму відбулися пленарні тематичні засідання, учасники заходу працювали у шести практичних секціях, відбулась зустріч з учасниками АТО.

А вже наступного дня – відвідування Пластової оселі, презентації Пластового руху на Рівненщині та кращих проектів з національно-патріотичного виховання учнівської молоді Волинської, Житомирської та Рівненської областей.