Начальник ГУНП у Рівненській області Валерій Присяжнюк розповів, що справа про загоряння електромобіля першого заступника голови Рівненської ОДА Юрія Приварського може бути закрита – якщо експертиза не встановить слідів підпалу. Попередньо поліцейські цього не виявили, які і у випадку, до речі, з автівкою з наліпками Автомайдану, пише портал «ЧаРівне».

– Я виїжджав на місце, де було займання автомобіля Автомайдану, але я там не побачив такого, що б говорило візуально про підпал. Хоча ми внесли відомості в ЄРДР та проводимо заходи щодо підпалу. Так само по Приварському. Ні пожежники, ні наша слідчо-оперативна група не побачила слідів підпалу. Наразі проводять відповідні експертизи. Частина проводиться у Львові, частина – на Волині. Будуть результати експертиз – будемо тоді говорити: чи проводити провадження щодо підпалу, якщо ж експертизи не підтвердять підпалу, то справа буде закрита, – зазначає Валерій Присяжнюк.

Нагадаємо, займання електромобіля Юрія Приварського сталося два тижні тому. Авто задеклароване на дружину посадовця, втім, він ним користувався. Сам Приварський коментувати подію відмовлявся.

Загалом, хоч підпали автівок у Рівному та області почастішали, та все ж у поліції кажуть, що їх, виявляється, менше, ніж торік.

– Ми провели аналіз. І хочу вам сказати, що у минулому році було в рази більше підпалів та підкидів гранат. Зате в цьому році у нас було більше вилучено боєприпасів та іншої зброї. У цьому році в нас зареєстровано 23 випадки про навмисне пошкодження майна шляхом підпалу – це в 3, 3 рази менше, ніж в минулому році – 76. Ми працюємо. У нас є один підозрюваний – це, як пам’ятаєте, той, що хотів підпалити машину працівнику виконавчої служби, – говорить Валерій Присяжнюк.